Jin

Jin

Jin staat voor 'Jij en Ik een Noodzaak' en vormt de oudste tak binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Jins zijn op zoek naar zichzelf en naar nieuwe ervaringen. Ze staan op het punt om belangrijke keuzes te maken en dromen en fantaseren er op los. Ieder op zijn eigen manier.

Jins leven één jaar intens samen en steken hun eigen jaar en kamp ineen. Al doende leren ze samenwerken en verantwoordelijkheden opnemen. 

Fideel Smelleken (Pieter Dehaese) - Takleider

Ik ben 21 jaar oud

Ik studeer Farmaceutische Wetenschappen

Ik ben al 16 jaar bij de scouts

Het Smelleken is een kleine en onopvallend valk. Hij is dapper en durft ook grotere dieren weerstaan. Hij verdedigt zijn territorium fel, maar laat zich daarbuiten graag benaderen. Hij is geduldig, mild en wijs. Het Smelleken vliegt lenig en snel. Hij gaat steeds doordacht en schrander te werk. Hij is spaarzaam, vreedzaam en zorgzaam van aard. Het Smelleken is tamelijk honkvast, maar past zich niettemin goed aan nieuwe omgevingen aan.

Bereidwillige Margay (Ilona Nilis)

Ik ben 22 jaar oud

Ik studeer Sociaal Werk

De Margay is familie van de katten en is een uitgesproken bosbewoner. Men zegt dat hij klimt zoals de apen. Wat de Margay allemaal kan is ongelofelijk. De stunts die hij soms uitvoert in de bomen zijn het zien waard. Hij kan met gemak ondersteboven hangen, aan 1 poot of zich rond een tak wikkelen. Hij springt soms schijnbaar doelloos van een tak maar komt toch altijd terecht. Vanaf dat één poot een tak raakt, kan hij zich daaraan vastklampen en zo blijven hangen. Het zijn dus echte acrobaten. Ze zijn levendig en zeer behendig. Margays kunnen moeilijk stil.

Gaviaal (Lonne Claes)

Ik ben 20 jaar oud

Ik studeer Bachelor in de Criminologische Wetenschappen

Ik ben al 6 jaar bij de scouts

Deze lange krokodil heeft een lange, smalle snuit. Hij leeft meer in het water dan andere krokodillen. De Gaviaal ligt vaak te genieten in de zon, net onder het wateroppervlak. Hij is erg vredelievend en valt zelden of nooit aan. Deze geduldige jager eet vooral kleine visjes. De Gaviaal leeft in kleine groepen en is beschermend voor zijn familie.

Torenvalk (Ruben Jorissen)

Ik ben 19 jaar oud

Ik studeer Marketing (PXL)

Ik ben al 14 jaar bij de scouts

Vanwege zijn gezellige aard en de zorgzaamheid voor zijn jongen krijgt deze vogel veel sympathie. Hij is snel, behendig en neit vlug vermoeid. De Torenvalk gedraagt zich moedig en flink. Hij is een geduchte rover, maar dat vergeet men snel omdat zijn stijl bewondering afdwingt. De Torenvalk heeft een sierlijke vlucht en is een echte acrobaat op dat gebied. Hij is erg opmerkzaam. De Torenvalk is krachtig en moedig.