Jong-Verkenners

Jong-verkenners

Jong-verkenners houden van avontuur en steken graag de handen uit de mouwen. Ze vinden het leuk om inspraak te hebben en gaan graag nieuwe uitdagingen aan: vlottentocht, koken op houtvuur, slapen in patrouilletenten. Jong-verkenners leren samenwerkenengagement tonen en zich inzetten voor anderen. Zo ontdekken ze stilaan wat scouting echt inhoudt en leggen hun belofte met trots af.

Jong-verkenners zitten op de wip tussen kind en puberHun leefwereld verandert razendsnel en wordt plots veel complexer.  Al die veranderingen zijn soms overweldigend.

Op geen enkele leeftijd verschillen kinderen zo fel van elkaar als bij de jonggivers. Bovendien hebben ze vaak schrik om anders te zijn. Vrienden, hun plaats in de groep en de ontwikkeling van hun eigen identiteit en stijl zijn voor jong-verkenners belangrijk.

Tom Maddelein - Takleider

Ik ben 18 jaar oud

Ik studeer Sociale Wetenschappen

Ik ben al 13 jaar bij de scouts

Doordachte Wolf (Maxime Kenis)

Ik ben 24 jaar oud

Ik studeer Marketing - international Business

Ik ben al 13 jaar bij de scouts

Totem: De roedels van deze sociale hondachtige zijn strikt georganiseerd. Hij communiceert intensief met zijn kenmerkend gehuil, tenminste als de sociale band sterk is. De Wolf is handig, sluw en vindingrijk. Hij handelt trouw tegenover soortgenoten en hecht belang aan een goed gemeenschapsleven. De Wolf heeft een groot uithoudingsvermogen. Hij past zich snel aan een nieuwe situatie aan.

Hagedis (Dries Achten)

Ik ben 20 jaar oud

Ik werk als zelfstandige bij Boomverzorging Achten

Ik ben al 10 jaar bij de scouts 

Dit kleine en slanke reptiel is vlug. Het is een goede plantrekker en al van jongs af aan zoekt het zijn eigen voedsel. De Hagedis is doelgericht en perfect aangepast aan zijn omgeving. Hij kan erg genieten van de zon.

Dakota De Pooter

Ik ben 18 jaar oud

Ik doe een opleiding tot camionchauffeur

ik ben al 5 jaar bij de scouts

Lore Vanrijckeghem

Ik ben 18 jaar oud

Ik studeer Kleuteronderwijs

Ik ben al 12 jaar bij de scouts